Let’s make studying great again!

1bee9b

Hösten är här med allt vad det innebär! Höstens färggranna löv har så småningom fallit ner till marken och passligt nog i takt med att vädret blivit kyligare har glögg börjat säljas i butikerna. Hela tiden ordnas det alla möjliga roliga sitzer och årsfester som du bara måste delta i.

Men mitt i allt det här mysiga och trevliga känner du en otrolig tyngd av ansvar, för plötsligt slår det dig hur många kurser, tenter och hemuppgifter som är ogjorda. Period II har redan kommit igång vilket innebär att nästa runda av stress kan börja.

Som din räddning i nöden levererar bloggeNN smarta tips på hur du kan effektivera ditt studerande och samtidigt ha lite roligt.

 Let’s make studying great again med hjälp av bloggeNNs smarta studie tips!

1) printa snygga & smarta tidsplanerare

Framgångsrika akademiska studiers A&O är smart tidsplanering. Med miljoner sidor att läsa och otaliga texter att skriva kan det vara svårt att komma ihåg allt. Men med lite struktur i vardagen klarar man av det mesta. Printa snygga och smarta tidsplanerare gratis från sajten Quest Study Skills för att få lite mer struktur i ditt studerande. Dessutom finns där en massa annan nyttig info för studerande, bl.a. om hur man gör smarta anteckningar. Det enda du behöver göra att skapa ett användarkonto och uppge din e-post för att få tillgång till dessa ultra snygga tidsplanerare som kommer att ta ditt studerande till en helt ny nivå. Lätt som en plätt!

2) POMODROTEKNIKEN

Använd Pomodoro tekniken för att effektivera ditt studerande! Dela in ditt studerande i 4 pass med 25 minuter var med en 5 minuters paus mellan passen. Efter 4 pass är du välförtjänt av en längre paus på 20-30 minuter, sedan börjar allt på nytt. Pomodoro är italienska för tomat och tekniken har fått sitt namn efter den berömda tomat-äggklockorna. Kolla in den korta videonpå 2 minuter för att se hur det fungerar i praktiken.

Läs mera om tekniken här –> http://pomodorotechnique.com/get-started/ eller kolla in vad som finns på Pinterest (se bild nedan).

 

3) Blockera  distraherande moment #Facebook

Vem är inte beroende av sociala media nuförtiden? Så fort som telefonen plingar till är man bara tvungen att genast kolla vad som har hänt på Facebook, Snapchat, Whatsapp, Instagram…(!!!) Men tur är finns det ett antal appar och add ons som kan blockerar notifikationer från sociala medier när du studerar – det här kommer att ändra ditt liv! Här följer några exempel som är G R A T I S!

  • Cold Turkey:  fungerar med Chrome, Explorer, Firefox och Opera (för några slantar i månaden får man tillgång till pro-versionen)
  • Stay Focused: add on till Chrome
  • Self Controlapp endast för Mac

4) Internet – din bästa vän ❤

Maximera din sökning på Google m.h.a. dessa enkla tips!

Internet är verkligen en skänk från ovan. Hur i helsike har folk klarat sig utan internet? Men det finns så otroligt mycket information på nätet – hur ska man hitta det som är relevant? Att bara rada upp ord efter varandra i Google kan ge dig tusen miljoner olika sökresultat. Men m.h.a lite specialtecken kan du hitta verkligt nyttig information!

Ett annat tips är att använda Google Scholar. Det är för dig som vill hitta vetenskapliga artiklar för att imponera på din lärare med och framförallt för dig som har svårt att förstå hur Nelli egentligen fungerar – Google Scholar är din räddning!

 


Hoppas du har blivit inspirerad att studera genom att  läsa dessa tips! Kom ihåg att alla lär sig på olika sätt och det är viktigt att hitta det sätt som fungerar bäst för dig själv. Här är ännu en länk till en sida med en lista över Amazing Student Apps -enjoy!

XOXO

Vanessa

(en femte åretsstuderande som är nästan färdig och påstår sig veta någonting om studerande)

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.