Drömbrunch med bloggeNN

Det finns ingen bättre start på lördagen före årsfesten än en drömbrunch med dina buddies! PR-utskottet vill därför dela med sig av sina bästa brunch tips så att du kan ordna den drömmigaste brunchen i stan!
#NNdrömbrunch


Vanessa tipsar: Mimosa

Det har sagts att en brunch utan mimosa bara är en vanlig frukost. Det finns inget bättre sätt att kicka igång sin drömbrunch än med en uppfriskande mimosa. Det roliga är att mimosan är så enkel att variera, there’s something 4 everyone! Vanessa_round

  • klassisk mimosa: apelsinjuice + skumppa
  • mimosa med hallon, recept hittar du här
  • mimosa med tranbär, recept hittar du här
  • mimosa med jordgubbar, recept (även med alkoholfri variant) hittar du här

 

 


BloggeNN rekommenderar: Henriks mammas paj

Henrik_rundMammas mat är den godaste maten, det vet vi alla. Tacka har vi Henrik Ståhls mamma för detta super läckra recept på salt paj. Baka och njut! 

Deg:

  • 125 gr margarin (laktosfritt) kylskpåskallt
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 3 msk kallt vatten

Blanda väl. Låt  degen dra minst 30 min i kylskåp. Ca. 30 cm pajform.

Fyllning 1

  • 1 burk laktosfri gräddfil
  • 1 ägg
  • färska champinjoner 6-8, delade
  • 1 pak. Amerikansk bacon klippt i bitar
  • 2 stora gula lökar, delade i 4 delar o. sedan skivade och mikrade i 2min
  • ½ röd paprika el. halverade körsbärstomater el. både och
  • svartpeppar, (vitlök)

Fyllning 2

  • 1 burk laktosfri gräddfil
  • 1 ägg
  • Färska champinjoner 8-10, delade
  • 200 gr kallrökt forell/lax
  • 1 liten påse frusen spenat, tinad och vätskan avhälld
  • purjolök/ vårlök/ rödlök
  • citronpeppar

 

 

 

 

 

 

 

 

Blanda fyllningarna i en skål o. flytta den sedan i degskalet.

200 grader Celsius i mitten el. nedre delen av ugnen i 45 min – 1 timme beroende på ugn, färdig när degen ”släpper kanterna” på formen.


Nine tipsar: Lidls croissanterNine_rund

En brunch utan croissanter kan väl knappast kallas för brunch? Nines bästa tips är därför croissanter! Goda, billiga och nygräddade croissanter kan du köpa på Lidl. På lördagar öppnar Lidl på Eriksgatan redan kl.08.00 – tjohoo!

 

 


Sebastian tipsar: Bacon

Sebastian_rund”En brunch utan bacon är bara snäppet tråkig lunch. Det är bara min åsikt. Om jag lagar brunch är det här en rätt jag alltid kör med.”

Bacon-sötpotatis hash (4 pers.) ca. 25 min.

  • 2 lök (medium storlek) finhackad
  • 1 sötpotatis (stor) skuren i små kuber.
  • 1 paket bacon (eller mera enligt behov)
  • 1 röd färsk chili finhackad
  • 2 teskedar paprika pulver
  • salt och peppar enligt smak
  • 1/2 druvklase vindruvor, halverade

Gör så här:

  1. Lägg matolja på stekpannan och stek sötpotatis med lock på tills de har lite mjuknat till. Lägg till finhackad lök och chili och lägg ner värmen på medium.
  2. Lägg bacon skivorna på plåt och in i en ugn värmd till 200 grader.
  3. När bacon är färdig (smått knaprig) ta dem ut ur ugnen. Skär dem i små bitar och lägg till med sötpotatisen och rör om.
  4. Lägg till vindruvshalvorna och servera genast

Gillan tipsar: Frukt & bär

Gillan_rundKomplettera brunchen med lite hälsosamma frukter och bär:

  • blåbär – bra för minnet, för vem vill glömma en fantastisk fest?
  • jordgubbar – sägs fungera som ett afrodisiakum, för vem behöver inte det under ett årsfestveckoslut?
  • havtorn – är ju en central ingrediens i flera skönhetsprodukter och alla vi vill ju vara skönheter under årsfesten
  • avokado – innehåller goda fetter, gör din hy vacker och håret glansigt
  • banan – sägs få dig på bättre humör, så du kommer vara på toppen – toppen humör
  • apelsin – sägs vara bakteriedödande, så du inte skulle gå och bli sjuk

Michael tipsar: American pancakesMichael_rund

Make din brunch great again med American Pancakes. Du kan inte annat än lyckas med drömbrunchen med denna klassiker. Recept hittar du HÄR.

Michaels bästa tips på tillägg  till pancakesen är: sprutgrädde, sylt, nutella, bär, bananas you name it!

 


Jesse tipsar: Blåbärspaj

Vad är en brunch utan något sött? Inte mycket! Här kommer Jesses bästa tips – blåbärspaj.

Ingredienser

  • 4,5 dl vetemjöl
  • 150 gram smör
  • 1 msk strösocker
  • 1 krm salt
  • 3 st äggula
  • 1 msk vatten

Fyllning

  • 3 st äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 l blåbär

 

 

 

 

 

Gör så här:Jesse_rund

  1. Blanda samman ingredienserna till degen. Tryck ut degen i en springform.
  2. Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt socker och blåbär.
  3. Häll blandningen i skalet och grädda mitt i ugnen i 175° i cirka 45 minuter.
  4.  Servera med vispat grädde.

Receptet lånat från Tasteline.

 


Är man för lat kan man även söka upp dessa fantastiska ställen i brunchstaden Åbo:

xoxo Vanessa

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s